Apteka Leki 24
Apteka bez recepty
Polski numer telefonu:
Międzynarodowy numer telefonu:
Twój koszyk
$ 0.00

Polityka prywatności

Każdy serwis internetowy musi posiadać obwieszczenie na temat wykorzystywania, przetwarzania, pozyskiwania oraz udostępniania danych osobowych, w związku z wprowadzeniem ustawy o danych osobowych (RODO). zapoznaj się z niniejszymi podpunktami aby zrewidować co robimy z twoimi personaliami na naszej stronie.

Postanowienia ogólne

    administratorem wszystkich danych osobowych każdego użytkownika strony jest aptekaleki24.com. Aptekaleki24.com pozyskuje dane od swoich konsumentów i przechowuje je w swojej bazie danych, w celu prowadzenia aktywności handlowej i sprzedawania produktów swoim klientom. Aptekaleki24.com pozyskuje dane poprzez:

    • Dobrowolne i niewymuszone wprowadzanie informacji przez użytkowników w wyznaczonych  formularzach. W przypadku zakładania konta w sklepie aptekaleki24.com, od użytkownika oczekuje się podania adresu mailowego, imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, daty urodzin oraz danych niezbędnych do wystawienia paragonu / faktury oraz danych niezbędnych do dostarczenia przesyłki.
    • Wykorzystywanie tzw. plików cookie w urządzeniach
    • Zapisywanie logów serwerowych

    Niniejszy dokument jest przeznaczony tylko do celów informacyjnych i nie jest dokumentem prawnym. Niniejszy dokument nie zastępuje również formalnej polityki bezpieczeństwa prowadzonej przez sklep, w związku z ustawą o ochronie danych osobowych.

    Przechowywanie danych

      Użytkownik, który decyduje się na utworzenie konta lub decyduje się na podanie danych osobowych w celu założenia zamówienia jako odwiedzający zgadza się na fakt, iż aptekaleki24.com wejdzie w posiadanie jego danych i będzie trzymać je w swojej bazie. Użytkownik w chwili akceptacji regulaminu strony, niezbędnego do założenia konta, zgadza się na przetwarzanie danych osobowych. klient, który zakłada konto musi również zapoznać się z niniejszą polityką prywatności oraz ją zaakceptować – jest to obligatoryjne działanie.

      Wykorzystywanie danych osobowych

        Dane użytkownika udostępnione stronie aptekaleki24.com są wykorzystywane do:

        • Prowadzenia newsleterra – każdy użytkownik chcący być na bieżąco i otrzymywać nasz newsletter oraz oferty sprzedażowe musi podać swój adres e-mail oraz imię. Są to niezbędne dane, bez których subskrypcja katalogu nie mogłaby mieć miejsca. Newsletter i sezonowe oferty są przesyłane użytkownikom okresowo na podany adres e-mail.
        • Logowania na konto użytkownika – podczas każdego logowania na konto wymagane jest podanie loginu (może być to adres e-mail) oraz hasła.
        • Prowadzenia systemu komentarzy i opinii – każdy, kto ma chęć wyrazić opinię o danej pozycji lub wystawić notę jest zmuszony do przekazania swoich danych osobowych. Użytkownik wystawiający recenzję lub piszący komentarz na naszej stronie powinien być świadomy, że w tym celu są wykorzystywane jego dane osobowe. Wszelki komentarz zawiera nick lub imię / nazwisko.
        • Obsługiwania zapytań przez formularz kontaktowy – nabywca chcący zadać nam pytanie lub rozwiązać sporną kwestię może skontaktować się z nami za pomocą formularza kontaktowego dostępnego na naszej stronie. W tym celu użytkownik musi podać swoje imię i nazwisko, adres e-mail oraz inne niezbędne dane. niniejsze dane mogą być wykorzystywane w późniejszym czasie w celu ponownego kontaktu.
        • Realizacji zamówienia – aby pomyślnie złożyć zamówienie, każdy reflektant musi podać szereg danych. Są to niezbędne informacje, które będą później przekazywane podmiotom odpowiedzialnym za realizację płatności oraz transportu zamówienia. Niniejsze dane obejmują imię, nazwisko, kraj, miejscowość, ulicę, numer lokalu / mieszkania, numer telefonu, adres e-mail. W razie ewentualności wystawienia faktury jest potrzebny numer identyfikacji podatkowej.
        • Kontaktowania się z pracownikiem sklepu – interesant, który zechce komunikować się wprost z pracownikiem sklepu telefonicznie albo przez czat powinien mieć na uwadze, że jego dane mogą być wykorzystywane w przyszłości, w celu późniejszego kontaktu, przedstawiania ofert wyprzedażowych, rozwiązywania punktów sprzecznych itd.

        Udostępnianie danych osobowych

        Aby toki składania i dostarczania zamówień mogły przebiegać poprawnie, aptekaleki24.com udostępnia dane osobowe usługobiorców następującym podmiotom:

        • Operator pocztowy – typując taką opcję przesyłki, klient zgadza się na udostępnienie swoich danych urzędowi pocztowemu oraz pracownikom Poczty Polskiej.
        • Firma przewozowa oraz kurier – aby zamówienie mogło pomyślnie zjawić się u konsumenta, aptekaleki24.com musi udostępnić jego dane teleadresowe. Kurier, który dowozi zamówienie klientowi otrzymuje nie tylko adres rezydencji, ale także numer telefonu. Za pomocą rozmowy telefonicznej lub sms kurier poinformuje interesanta o spodziewanym czasie dostarczenia zamówienia.
        • Operator płatności – w celu dokonania płatności za zamówienie, klient jest zmuszony do udostępnienia informacji zawierających m. in. (numer rachunku bankowego, trzycyfrowy CVC karty płatniczej). Każdy reflektant opłacający zamówienie powinien mieć na uwadze, że niniejsze dane będą udostępnione operatorom e-transakcji, w celu dokonania szybkiej transakcji.
        • Upoważnieni zatrudnieni w firmie aptekaleki24.com – dane każdego użytkownika serwisu są udostępniane pracownikom, aby realizować cele związane z funkcjonowaniem strony.
        • Operatorzy systemów publikowania komentarzy – zewnętrzni operatorzy systemów komentarzy otrzymują dane osobowe użytkowników, w celu publikacji opinii.
        • Firmy marketingowe działające dla administratora – każda zewnętrzna firma marketingowa (np. operator newslettera) inkasuje dane osobowe klienta w celu personalizacji promocji oraz przesyłania ofert na adres e-mail usługobiorcy.
        • Kancelarie prawne i windykatorzy – w przypadku nie uiszczenia lub odmowy płatności, o których mowa jest w przepisach, serwis aptekaleki24.com ma uprawnienia do udostępnienia danych osobowych interesantów w celu wszczęcia postępowania windykacyjnego lub karnego.
        • Firma hostingowa

        Działania ochronne

        Dane każdego użytkownika serwisu aptekaleki24.com są zabezpieczane przez szereg środków ochronnych Są to:

        • Dane logowania (login i hasło), które są osobiste dla każdego użytkownika. Za pomocą loginu i hasła każdy użytkownik może pozyskać dostęp do swojego konta. Login i hasło zabezpieczają konto przed dostępem osób trzecich i działań nielegalnych. Równocześnie serwis aptekaleki24.com nie ponosi odpowiedzialności za stratę hasła lub loginu przez użytkownika. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za dostęp osób trzecich do konta użytkownika za pośrednictwem zamierzonego lub przypadkowego udostępnienia danych logowania przez użytkownika.
        • Regularne aktualizacje oprogramowania na stronie w celu zabezpieczenia danych
        • Certyfikat SSL, który ochrania transmisję danych – jest to narzędzie, które zapewnia ochronę przesyłania i przetwarzania danych za pomocą dróg elektronicznych. działa na zasadzie szyfrowania.
        • Regularne wykonywanie kopii wszystkich danych mieszczących się w serwisie, mające na celu zapobieganie ich utraty
        • Szyfrowanie wszystkich danych osobowych, które znajdują się w serwisowej bazie – oznacza to, że dane znajdujące się w posiadaniu serwisu aptekaleki24.com są zaszyfrowane
        • Dostęp do danych tylko przez upoważnionych pracowników – oznacza to, że tylko autoryzowani pracownicy firmy uzyskują podgląd danych osobowych użytkowników.

        Polityka plików cookies

        Serwis aptekaleki24.com korzysta z tak zwanych plików cookies (ciasteczek). Każdy użytkownik, który aktywnie korzysta ze strony administratora i zamawia produkty, paralelnie akceptuje politykę plików cookies. pliki cookies są wykorzystywane przez administratora w następujących celach:

        • Tworzenie statystyk, które są niezbędne do obserwowania działalności użytkowników na stronie i zbierania informacji na temat działań użytkowników w serwisie.
        • Zbieranie i przesyłanie danych na temat produktów znajdujących się w koszyku konsumentów.
        • Zachowywanie sesji – znaczy to, że pliki cookies pozwalają na oglądanie różnych zakładek na stronie bez przymusu logowania się powtórnie, zmieniając poszczególne zakładki.
        • Zbierania danych na temat użytkowników w celu późniejszego przesyłania informacji marketingowych dopasowanych do sylwetki usługobiorcy.

        Pliki cookies mogą być również wykorzystywane przez zewnętrzne firmy marketingowe lub serwisy, w celu dopasowywania wyświetlanych reklam do upodobań nowonabywców. Każda przeglądarka internetowa dopuszcza usuwanie plików cookies. niezaakceptowanie polityki cookies może prowadzić do zmiany działania serwisu lub do zablokowania niektórych czynności witryny. urządzenie zazwyczaj domyślnie dopuszcza użytkowanie plików cookies i przechowywanie ich w celu poznania predylekcji reflektantów, jednakże, każdy użytkownik przeglądarki może zablokować pliki cookies. Jest o tym mowa w szczegółowych ustawieniach przeglądarkowych.

        Oznajmienia końcowe

          Każdy użytkownik serwisu aptekaleki24.com po zaznajomieniu się z niniejszą polityką prywatności musi ją zaakceptować, aby korzystać ze strony administratora oraz z usług komercyjnych firmy aptekaleki24.com.

          Moje konto